Det stora smaktestet
2013-10-07 ♥ 15:02:25

Gick vild i mataffären för några dagar sen, jag kan ju inte låta bli att vilja smaka allt nytt som jag ser. Med tanke på min ekonomi borde jag verkligen hejda mig, men. jag kan. inte. låta. bli. Det är ju så spännande. Så här har ni då några norska pålägg som jag var tvungen att pröva.
- Namdalsgomme, 1 av 5 lusekoftor
Denna röra ska man då till exempelvis har på mackor, våfflor eller lefser. Är lite kanel på toppen, sen tar det goda slut. Blä. Nog skulle jag kunna äta det, men bara om man blir bortbjuden och inte vågar säga nej. Typ.
- Søst, 1 av 5 lusekoftor
Lite liknande som gommen, men inte lika krämig och smakar lite brunost. Och brunost smakar messmör, som inte är så gott, så BLÄ igen.
- Banos, ½ av 5 lusekoftor
Detta är alltså bananpålägget som Uppdrag Granskning hade nått program om där det var en massa svenskar som skalade bananerna som det görs av. Urk, säger jag. Smakar banan, fast fullproppad av konserveringsmedel och socker.
- Hapå, 2½ av 5 lusekoftor
Detta måste jag säga var den godaste av alla pålägg, fast jag har inte riktigt förstått om det här är verkligen är ett pålägg eller om man ska ha det till något annat kanske. Jag kan tänka mig att det funkar bäst som nån slags sås till glass eller liknande. Den smakar i princip kolasås, fast så söt att man nästan tappar tänderna.
- Sunda, 2 av 5 lusekoftor
"Det sunda pålägget" som det så vackert står på burken. Smakar typ precis som honung, fast konstig färg och fastare konsistens.
Summan av kardemumman: Jag är besviken, Norge!!!!! Jag som verkligen brukar gilla det mesta, men nej. The search goes on.
Kommentarer
Trackback